Πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά

Πώς να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Εάν ένα άτομο βρίσκει τα μαλλιά του φαίνεται πάντα και αισθάνεται λιπαρό, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά το πλένουν, μπορεί να παράγουν υπερβολικό πετρέλαιο.

Όλα τα μαλλιά παράγουν λίγο λάδι για να το διατηρήσουν θρεπτικό και υγιές, καθώς και να προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής. Αλλά η υπερβολική παραγωγή πετρελαίου μπορεί να οδηγήσει σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί κόκκινα, λωρίδα μπαλώματα να σχηματίζονται στο τριχωτό της κεφαλής, μαζί με την πιτυρίδα που είναι δύσκολο να απαλλαγεί.

Έχοντας πολύ λιπαρά μαλλιά μπορεί επίσης να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται αυτοσυνείδητο και να μειώσει την αυτοεκτίμησή του.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να απελπιστούν στα λιπαρά μαλλιά τους, υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες που μπορούν να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από το λίπος χωρίς να απογυμνώσουν τα μαλλιά των φυσικών ελαίων ή να ενοχλήσουν το τριχωτό της κεφαλής.

πλύση

1. Πλύνετε πιο συχνά

Μερικές φορές, τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται από υπερβολικό λάδι που δεν έχει αφαιρεθεί σωστά. Μερικοί άνθρωποι με λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να το πλένουν κάθε μέρα.

Το σαμπουάν βοηθά να απαλλαγείτε από το υπερβολικό πετρέλαιο. Θα αφαιρέσει επίσης τα υπερβολικά προϊόντα μαλλιών και τα άλλα συντρίμμια που έχουν δημιουργηθεί στο τριχωτό της κεφαλής και αναγκάζει τα μαλλιά να φαίνονται και να αισθάνονται λιπαρά.

Οι νιφάδες μπορεί να γίνουν ορατές στα μαλλιά εάν ένα άτομο δεν χρησιμοποιεί αρκετό σαμπουάν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα και άλλες ασθένειες του τριχωτού της κεφαλής.

2. Πλύνετε λιγότερο συχνά

Μερικοί άνθρωποι που καθαρίζουν τα μαλλιά τους μία φορά την ημέρα μπορεί να το πλένουν πάρα πολύ. Το πλύσιμο πολύ συχνά μπορεί να απογυμνώσει τα μαλλιά των φυσικών ελαίων, προκαλώντας τα μαλλιά να παράγουν ακόμα περισσότερο πετρέλαιο.

Οι άνθρωποι που βρίσκουν τα μαλλιά τους γίνονται λιπαρά πολύ γρήγορα μετά το πλύσιμο και έχουν ένα φαγούρα ή ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να θέλουν να πειραματιστούν με το πλύσιμο των μαλλιών τους λιγότερο συχνά. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής πετρελαίου και στη μείωση της λιπαρότητας.

3. Βελτιώστε την τεχνική πλύσης

Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να μπουν σε κακές συνήθειες πλύσης μαλλιών που προκαλούν τα μαλλιά τους να γίνουν λιπαρά και να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής τους.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα μαλλιά είναι να μασάζ μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής.

Κάντε αυτό καλά αλλά προσεκτικά, φροντίζοντας να μην ξύνετε το τριχωτό της κεφαλής ή τα μαλλιά. Ο καθαρισμός πολύ επιθετικά θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό και περισσότερη παραγωγή πετρελαίου.

Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα μαλλιά τους είναι πιο ελαιόλαδο κοντά στη γραμμή των μαλλιών, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε στο πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής και των ριζών των μαλλιών, αντί των άκρων των μαλλιών. Η έκπλυση του σαμπουάν μέσω των μαλλιών θα είναι αρκετή για να καθαρίσει τα άκρα.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά καλά για να βεβαιωθείτε ότι τα συντρίμμια από το σαμπουάν δεν δημιουργούν και ζυγίζουν τα μαλλιά κάτω.

4. Χρησιμοποιήστε το κλιματιστικό με φειδώ

conditioner μπορεί να προκαλέσει τα έλαια να δημιουργηθούν πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στην λιπαρή εμφάνιση των μαλλιών ενός ατόμου.

Αντί να προετοιμάζονται παντού, προσπαθήστε απλώς να υποβάλετε αίτηση στα άκρα των μαλλιών για να τα κρατήσετε από το να στεγνώσουν. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνετε καλά μετά την εφαρμογή.

5. Κάντε ένα πρόγραμμα πλύσης μαλλιών

Ορισμένοι χρόνοι της ημέρας είναι καλύτερες για το πλύσιμο των μαλλιών από άλλα, όπως μετά από μια προπόνηση ή το πρώτο πράγμα το πρωί.

Το πλύσιμο των μαλλιών τη νύχτα μπορεί να σημαίνει ότι φαίνεται και πάλι λιπαρό το πρωί. Η μετάβαση στο γυμναστήριο ή η άσκηση δημιουργεί ιδρώτα, που μπορεί να κάνει τα μαλλιά ενός ατόμου να φαίνονται λιπαρά και άπλυτα.

πλένοντας τα μαλλιά μετά από ένα καπέλο, κράνος ή μαντίλα είναι επίσης μια καλή ιδέα. Η κάλυψη του κεφαλιού δημιουργεί θερμότητα, προκαλώντας το τριχωτό της κεφαλής να ιδρώνει και παγιδεύει έλαια.

6. Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να πλένουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα ή να το βρουν ότι ακόμα και αν το κάνουν είναι λιπαρό από το απόγευμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ξηρό σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει, καθώς τα αποτελέσματά του εμφανίζονται αμέσως.

Το ξηρό σαμπουάν λειτουργεί με το να απορρίπτοντας την υπερβολική πετρέλαιο από τα μαλλιά. Το άμυλο καλαμποκιού ή η σκόνη μωρών μπορούν επίσης να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα, για όσους αναζητούν μια σπιτική εναλλακτική λύση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση υπερβολικού ξηρού σαμπουάν μπορεί να αφήσει τα μαλλιά να αισθάνονται λιπαρά και βρώμικα. Δεν πρέπει να θεωρείται υποκατάστατο για τη χρήση σαμπουάν και νερό, καθώς δεν βοηθά στην αφαίρεση βρωμιάς και συντριμμιών από το τριχωτό της κεφαλής.

styling

7. Αποφύγετε το styling

Χρησιμοποιώντας ίσιωμα μαλλιών και ξήρανση με φυσήρες μπορεί να βοηθήσει να δαμάσει απείθαρχα μαλλιά. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά πιο γρήγορα από ό, τι αν έμεινε απλά να στεγνώσει φυσικά.

Η αποφυγή των σιδερένια σίδερα και των στεγνωτηρίων μαλλιών θα προστατεύσει επίσης τα μαλλιά από ζημιά στη θερμότητα.

8. Πειραματιστείτε με στυλ

Ενώ η απόξεση των μαλλιών μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αυτό μπορεί να προκαλέσει τα έλαια στο τριχωτό της κεφαλής να εξαπλωθούν ταχύτερα. Οι άνθρωποι που προτιμούν να δεσμεύουν τα μαλλιά τους μπορεί να σκεφτούν να το αφήσουν να χαλαρώσουν μια φορά σε μια στιγμή.

Εάν δεν βοηθούν στη μείωση του πετρελαίου, μια αλλαγή στυλ θα μπορούσε να κάνει κάποιον να αισθάνεται καλύτερα για τα μαλλιά του. Στην πραγματικότητα, τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να λειτουργούν καλά για μερικά χτενίσματα, όπως ένα slicked-back topknot.

9. Καθαρίστε την βούρτσα Hairbrush

Μια βούρτσα μαλλιών επωφελείται από τον κανονικό καθαρισμό, καθώς μπορεί να πάρει προϊόντα, νεκρό δέρμα και άλλα συντρίμμια.

Εάν η βούρτσα δεν καθαριστεί, η βρωμιά και τα συντρίμμια θα εξαπλωθούν μέσα από τα μαλλιά την επόμενη φορά που το χρησιμοποιεί ένα άτομο. Αυτό μπορεί να κάνει τα φρέσκα πλυμένα μαλλιά αμέσως να φαίνονται βρώμικα και λιπαρά ξανά.

10. Μην αγγίζετε

Οι άνθρωποι που παίζουν με τα μαλλιά τους μπορεί να διαπιστώσουν ότι συχνά φαίνεται πιο λιπαρό αφού το έχουν αγγίξει. Αυτό συμβαίνει επειδή μεταφέρουν λάδι και βρωμιά από τα χέρια τους στα μαλλιά. Επίσης, όταν ένα άτομο γρατζουνίζει, περιστρέφεται ή τρέχει τα χέρια τους μέσα από τα μαλλιά τους, διεγείρουν τους αδένες του πετρελαίου και τους ενθαρρύνουν να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο.

11. Αποκτήστε τα σωστά προϊόντα

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για λιπαρά μαλλιά. Πολλοί είναι διαθέσιμοι για αγορά online. Η εναλλαγή σαμπουάν και η χρήση αυτών με ισχυρότερα απορρυπαντικά μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υπερβολική πετρέλαιο και να αφήσετε τα μαλλιά να φαίνονται καθαρά και υγιή.

Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν να πλένουν καθημερινά τα μαλλιά τους θα πρέπει να σημειώσουν ότι αυτά τα ισχυρότερα σαμπουάν μπορούν να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που πλένουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα μπορεί να διαπιστώσουν ότι το ήπιο σαμπουάν μωρών είναι μια καλύτερη επιλογή.

12. Αποφύγετε τη σιλικόνη στα προϊόντα μαλλιών

Η σιλικόνη πιστεύεται ότι κάνει τα μαλλιά ενός ατόμου ομαλή και λαμπερή. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη γυαλάδα και το λίπος. Εάν η σιλικόνη συσσωρεύεται στα μαλλιά, μπορεί να το κάνει να φαίνεται λιπαρό, λιπαρό και ζυγισμένο.

Η σιλικόνη μπορεί επίσης να εμποδίσει την υγρασία από τη διείσδυση των άξονων των μαλλιών, οπότε συνιστάται οι άνθρωποι να το κρατήσουν έξω από τις ρουτίνες φροντίδας των μαλλιών τους όταν είναι δυνατόν.

13. Αποφύγετε ορισμένα προϊόντα

Τα άτομα με λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα προϊόντα styling που θα μπορούσαν να ζυγίσουν τα μαλλιά τους κάτω και να συμβάλουν σε μια λιπαρή εμφάνιση. Τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι εξομαλύνουν, τρέφονται και συνθέτουν τα μαλλιά δεν είναι συνήθως απαραίτητα και μπορούν να κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

Φυσικά προϊόντα

14. Δοκιμάστε το λάδι καρύδας

ενώ προσθέτοντας λάδι στα μαλλιά μπορεί να μην ακούγεται σαν φάρμακο για λιπαρά μαλλιά, το λάδι καρύδας θα μπορούσε να βοηθήσει. Το λάδι καρύδας λειτουργεί ανυψώνοντας το πετρέλαιο από το τριχωτό της κεφαλής και τρέφει ταυτόχρονα τα στεγνά άκρα.

15. Πλύνετε με λάδι τσαγιού

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση ενός σαμπουάν που περιείχε 5 τοις εκατό πετρέλαιο τσαγιού βελτίωσε την πιτυρίδα, βοήθησε να απαλύνει ένα φαγούρα και μειωμένη λιπαρότητα σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

16. Εφαρμόστε φουντουκιά μάγισσα

φουντουκιά μάγισσα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για άτομα με λιπαρά μαλλιά. Βοηθά στο κλείσιμο των πόρων που παράγουν λάδι.

Hazel Witch μπορεί επίσης να ανακουφίσει την κνησμό και τη φλεγμονή και βοηθά στην αποκατάσταση μιας φυσικής ισορροπίας pH στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι μια απαλή λύση για άτομα με ευαίσθητα scalps επίσης.

17. Αντιμετώπιση με τσάι

Το πράσινο τσάι θα μπορούσε να βοηθήσει να κρατήσει τα μαλλιά που φαίνονται υγιή και χωρίς λίπος, σύμφωνα με μελέτες μικρής κλίμακας. Λειτουργεί με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και θρέφει επίσης το δέρμα όταν εφαρμόζεται σε αυτό.

Χρησιμοποιώντας σαμπουάν που περιέχει το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν την πετρελαιότητα των μαλλιών τους.

Takeaway

Τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να οδηγήσουν σε ανθρώπους που αισθάνονται λιγότερο καλά για την εμφάνισή τους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει το τριχωτό της κεφαλής να γίνει φαγούρα και άβολα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές απλές, φυσικές θεραπείες για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λιπαρών μαλλιών.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ποσότητα του πετρελαίου που παράγει τα μαλλιά τους μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα μαλλιά τους γίνονται φυσικά λιγότερο λιπαρά με την ηλικία.

  • Τα ιατρικά νέα της CAT 1
  • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

arArabic